Afdrukversie

Dienst Logopedie

 

De dienst logopedie bestaat in de eerste plaats uit een team zelfstandige logopedisten waarmee KMSL een samenwerkingsovereenkomst heeft. De logopedisten worden omkaderd door een aantal regionale verantwoordelijke medewerkers en de centrale dienst met diensthoofd en administratief bedienden. U kan de dienst bereiken op (014) 40 35 35 of dienst.logopedie@kmsl.be.

De problemen waarvoor men een beroep kan doen op de dienst logopedie zijn erg uiteenlopend. In het algemeen zijn ze indeelbaar in de volgende grote groepen: stotteren, neurologische stoornissen, spraak-, taal-, leer-, stem- en gehoorstoornissen . Meer over de doelgroep van de dienst logopedie kan u terugvinden door hier te klikken.

In het kader van de dienst logopedie verzorgen de logopedisten behandelingen in ťťn of meerdere van de 20 logopedische kabinetten verspreid over het arrondissement Turnhout. Als u meer wenst te weten over waar de verschillende kabinetten zich bevinden; klik hier. De logopedisten specialiseren zich elk afzonderlijk op ťťn of twee domeinen. Zo bestaan er specialisaties  voor stemstoornissen, gehoorstoornissen, stotteren, afasie* en taal- en leerstoornissen. Op regelmatige basis komen onze logopedisten samen om in te spelen op recente ontwikkelingen.

De werkopdracht van onze logopedisten beperkt zich niet tot louter logopedie; ze staan tevens open voor de sociale en emotionele problemen waarmee sommige patiŽnten, al dan niet als gevolg van hun te behandelen probleem, mee kampen.

De invloed op het schoolse en professionele leven wordt nauwlettend opgevolgd. Ook is er ruimte voor samenwerking en overleg met andere diensten en verwijzende instanties voorzien. Dit zowel op het gebied van het onderzoek als op het gebied van de behandeling.

Voor de financiering van de dienst wordt beroep gedaan op volgende kanalen:
- RIZIV-tussenkomst voor RIZIV-gerechtigde patiŽnten
- Provinciale subsidie voor behandelingen van niet-RIZIV-patiŽnten
- een toelage vanuit LSB (Lokaal Sociaal Beleid)
- de persoonlijke bijdragen van de patiŽnt
- een tussenkomst vanuit de aanvullende verzekering van CM-Turnhout voor de CM-leden

 

De dienst is gevestigd in het gebouw waar ook het revalidatiecentrum van KMSL gevestigd is in de Schoolstraat 27. De ingang van logopedie is te bereiken langs de achterzijde van het gebouw waar ook de parking ligt (zie foto hiernaast).
Dienst Logopedie, Schoolstraat 27, Turnhout (kaartje)
*Afasie is een taalstoornis als gevolg van een hersenletsel na bijvoorbeeld een auto-ongeluk of een hersenbloeding. Hoofdzakelijk volwassenen krijgen te kampen met afasie.

 

designed by Bren Van Caesbroeck